خرید رولیک بیل مکانیکی
خرید رولیک بیل مکانیکی،رولیک بیل قطعه ای تقریبا شبیه استوانه می باشد که به طور معمول تعداد 7 عدد در پایین و 2 عدد از آن در بالای بخش زیربندی بیل مکانیکی استفاده می شود ، اما این تعداد بسته به نوع دستگاه ممکن است متفاوت باشد. وظیفه رولیک تسهیل حرکت زنجیر بیل می باشد ، بدین صورت که تعدادی از آن ها پشت سر هم بین چرخ ها قرار می گیرند و با حرکت چرخشی خود این نقش را ایفا می کنند.
سایز و ابعاد رولیک ها نیز متناسب با نوع دستگاه با یکدیگر فرق می کند و هرچه دستگاه بزرگتر باشد معمولا رولیک های بزرگتر و قوی تری در قسمت زیربندی آن دستگاه استفاده می شود اما از لحاظ شکلی باید گفت که رولیک های پایین تقریبا ظاهر یکسانی دارند.
این قطعات اغلب از متریال های ایده آل مانند وسایل با درجه سختی بسیار بالا تولید می شود تا در برابر فشاری که متحمل می شود بتواند عملکرد خوبی داشته باشد ، اما با این حال هم دچار ناملایماتی مانند سایش و یا شکستن می شوند که باید بصورت دوره ای تعمیر و یا تعویض گردد.
انواع رولیک بیل مکانیکی
رولیک بیلمکانیکی در دو نوع رولیک بالا و رولیک پایین مورد استفاده قرار میگیرد. کاربری و بار وارده هر دو نوع رولیک با یکدیگر متفاوت است و رولیک پایین با تعداد بیشتری مورد استفاده قرار میگیرد. سایز و ابعاد هر رولیک با توجه به نوع ماشینآلات و توان باربری و کد دستگاه متفاوت میباشد. رولیکهای بیلمکانیکی دارای شکل استوانهای، با تغییر سایز در قطر استوانه در محور طول دارد تا با شکل زنجیر هماهنگ شده و باعث نرمتر شدن حرکت بیل مکانیکی شود.
ساختار رولیک بیل مکانیکی
همانطور که در مطلب بالا اشاره شد رولیک بیل مکانیکی از چند تکه تشکیل شده است که این تکه ها شامل چند استوانه ی مدور می باشند. میزان مدور بودن این استوانه ها هرچه بیشتر باشد مقدار لرزش در بیل مکانیکی نیز کمتر می باشد در نتیجه حرکت آن بسیار روان و راحت خواهد بود.
نحوه ی نصب و اتصال این رولیک ها بدینگونه می باشدکه با استفاده از پیچ و مهره به بدنه ی بیل مکانیکی متصل می شوند و این اتصال در دوطرف ایجاد می شود. اتصال در قسمت بیرونی آن در بالا و پایین زنجیر بیل مکانیکی که از نوع دوار و غلطکی می باشد، انجام می شود.
این قطعه بدلیل فشار بار زیادی که بر روی آن قرار می گیرد گاهی دچار مشکلاتی همچون سایش و شکستگی می شود که در این صورت نیاز به تعمیر و تعویض قطعه می گردد.
تعمیرو تعویض رولیک بیل مکانیکی باید بصورت دوره ای و یاکامل انجام بگیرد. رولیک های بیل مکانیکی غالبا” با استفاده از متریال های با کیفیت عالی و بسیار مقاوم و توان بالا جهت تحمل سختی سطحی تولید می شوند تا بتوانند در برابر نیرو ها و بارها و فشارهای زیاد ناشی از قسمت بالا که شامل وزن ماشین می باشد
و این وزن در تماس با زنجیر زیربندی و تحت تاثیر نیروی عملکرد وارده از سمت بارکتمی باشد، از خود مقاومت بالایی نشان بدهد. متریال ها و آلیاژهای فولادی که برای ساخت رولیک مکانیکی بکار میرود عبارتند از 50Mn ، 40MnB ، 35Simn وسایر متریال های دیگر مشابه که در تولید رولیک بیل مکانیکی مورد استفاده قرار می گیرند.
راههای مراقبت از قطعات زیربندی
- در انتهای هر روز کاری باید زیربندی دستگاهها را تمیز کرد. برای این منظور میتوان از آب با فشار بالا استفاده کرد.
- باید بطور مرتب یک بازرسی کامل از زیربندی جهت تشخیص ساییده شدن زیاد ، و یا آسیب دیدن قطعات انجام گیرد.
- به نکته های اساسی و ابتدایی بیشتر دقت کنید این یعنی چه ؟ یعنی اینکه برخی عملیات منجر به سایش بیشتر زنجیرها و زیربندی میشوند. مثل چرخش سریع که باعث سایش سریعتر دستگاه می شود، برای جلوگیری ازین مسئله وسیع تر دور بزنید.
- هنگام حرکت دستگاه در روی یک شیب یا تپه توجه داشته باشید که فاینال درایو در موقعیت درست و در پشت دستگاه قرار بگیرد تا دستگاه بتواند در شیب درست مانور بدهد و سایش دستگاه کمتر شود.
- عرض کفشکها را براساس نوع عملیات و وزن دستگاه انتخاب کنید. کفشکهای عریض برای زمینهای نرم و کفشک های باریک برای زمینهای سخت و سنگی مورد استفاده قرار میگیرد.
- تعداد عاج کفشک ها باید مناسب با نوع عملیات انتخاب شود، در کل هر چه تعداد عاجها بیشتر شود تماس زنجیر با زمین بیشتر شده، لرزش کاهش پیدا میکند و در نتیجه زنجیر در برابر سایش بیشتر مقاومت میکند.
- مناسب بودن کشش زنجیر یکی دیگر از عوامل مهم در سایش به حساب میآید. اگر زنجیرها خیلی شل یا خیلی محکم بسته شوند باعث افزایش سایش خواهد شد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.